Henkels ansökan och urval

Har du frågor om ansökningsprocessen? Här hittar du svaren! Under vår ansöknings- och urvalsprocess använder vi standardiserade kriterier – objektiva och rättvisa.

Olika Henkel-anställdsporträtt samlade i ett collage

Vi söker dig som utmärker dig inom följande områden:

Vi söker medarbetare som delar vår vision och våra värderingar. Vi söker särskilt personer som utmärker sig inom följande områden:

 • Initiativtagande och beslutsamhet för att uppnå resultat
 • Är beslutsam och risktagande
 • Driver förändring och innovation
 • Ger perspektiv och uppvisar gott omdöme
 • Övertygar och påverkar
 • Coachar och utvecklar människor (för jobb med personalansvar)

Din ansökan hos Henkel

Vi vill fatta rätt beslut snabbt. Det är därför vi endast tar emot ansökningar online. Ansökning online ger många fördelar och skyndar på hela processen avsevärt.


Våra medarbetare bidrar till företagets framgång med sina egna individuella prestationer. Vi värdesätter kunskap och uppmuntrar en kompetent inställning till arbetet. Vi söker medarbetare som inspirerar med sin talang och passion. Känner du igen dig? Ansök nu och låt oss lära känna varandra under ansöknings- och urvalsprocessen. Vi är öppna för att svara på dina frågor och vill ha en öppen kommunikation på lika villkor. För att lära känna dig så snabbt som möjligt accepterar vi för närvarande endast ansökningar online. Läs mer om de steg du behöver ta här.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

För nybörjare, proffs och chefer: Ansökan om tillsvidareanställning

Ansök nu

Poäng hos Henkel

Vi vill att du ska veta vad du kan förvänta dig och hur du kan få poäng med din ansökan. Därför har vi samlat några råd och tips för dig.

Berätta om viktiga faser i ditt liv/din karriär i punktform och lägg till i ditt cv. Här kan du lyfta fram arbetslivserfarenhet samt dina verksamhets- och ansvarsområden. En tumregel är att ett cv inte ska vara mer än två sidor långt. Spara utrymme genom att kritiskt utvärdera vilken information om dig själv som du vill presentera. Det är inte nödvändigt med en tredje sida med ytterligare personlig information. Du kanske även vill ha med en framsida med namn, adress och foto.

Viss information är inte nödvändig att inkludera, till exempel dina föräldrars yrke och din religion. Hänvisa endast till tidigare praktikplatser och deltidsjobb om det finns en koppling till den tjänst du söker.

Det centrala temat saknas
Lägg till ett centralt tema till ditt cv. Dokumentera din yrkeskarriär tydligt och utan luckor. Kontrollera kritiskt om tidigare anställningar och ytterligare kvalifikationer uppfyller kraven för anställningen.

Ingen relevans
Utöver struktur är det viktigt med relevans. Förklara de olika stegen i din yrkeskarriär i några punkter som beskriver dina uppgifter och ansvarsområden. Ofta, i synnerhet utomlands, förklarar befattningens titel inte själva verksamhetsområdet på ett tydligt sätt.

Överdrifter och påhitt
Kraven i arbetsbeskrivningen innebär inte att du ska överdriva eller ljuga. Detta kommer att upptäckas och i värsta fall är det ett brott.

Bristfällig presentation
Strukturera ditt cv och presentera din kompetens på ett mycket tydligt sätt. Håll ditt cv till max två sidor och välj ett läsbart teckensnitt och teckenstorlek på minst 11 punkter.

För många detaljer
Det är viktigt att precisera din högre utbildning. Vi ber inte om några uppgifter om dina föräldrar, syskon eller din nationalitet. Det är inte heller önskvärt med information om medlemskap i politiska partier eller andra bekännelser.

Fotot på din ansökan ger det första intrycket. Om du vill framstå som öppen och professionell är bilder tagna på semestern eller i en fotoautomat inte att rekommendera. Bilden bör inte heller vara äldre än två år.

Helst ska fotot spegla din personlighet och visa din utstrålning Om du vet vad du vill uttrycka kan du använda dina kläder, ditt kroppsspråk och din allmänna estetik som stöd för din ansökan.

Det är viktigt att välja kläder som passar för ditt yrke och som du känner dig bekväm i. Du kan fritt välja bildformat och bilddetaljer. Helst ska bilden vara 6 x 4,5 cm. Undvik helkroppsfoton eller för stora bilder.

Tips för din ansökan

Poäng för noggrannhet
Var noggrann när du upprättar dina dokument och undvik stavfel.

Var tillförlitlig
Använd en seriös e-postadress i formatet förnamn.efternamn@leverantör.com.

Ämnesraden är viktig
Bifoga alltid referensnumret och namnet på positionen.

Beakta storleken på uppladdningsfilen
I vår jobbportal kan du ladda upp filer på upp till 5 MB. Ändra storleken på dina dokument genom att minska upplösningen.

Var organiserad
Samla alla dokument i en PDF i följande ordning: motivationsbrev, cv och ytterligare dokument (referenser, betyg och meriter).

Engagemang lönar sig
Skriv och utforma ditt motivationsbrev på ett sätt som är unikt för dig. Erfarna HR-medarbetare kan enkelt upptäcka kopierade standardfraser.

Korrekturläs först och skicka sedan
Kontrollera din ansökan och dina dokument noggrant innan du skickar.

Svara i telefon i alla situationer
Välj en tyst miljö. Om du är ute och kör är det bara att ringa senare.

Avbryta den du pratar med
Avbryt inte och var alltid respektfull och låt den andra personen tala till punkt.

Prata för snabbt
Ta god tid på dig, även om du är nervös, att tala tydligt och långsamt.

Inte ha koll på sina egna dokument
Du förväntas ha en god överblick över dina ansökningshandlingar och de påståenden du har gjort i din ansökan.

Inte ställa frågor
Ställ frågor och visa att du är intresserad.

Var organiserad

 • Bekräfta mötet?
 • Har du valt och förberett klädseln?
 • Har du förberett för extra marginaler i din resplan?
 • Har du memorerat namnet på kontaktpersonen?
 • Har du antecknat telefonnumret till kontaktpersonen?

Förbered innehållet

 • Koll på dina ansökningshandlingar?
 • Har du samlat in information om företaget?
 • Känner du till dina personliga styrkor och svagheter?
 • Har du några egna frågor?
 • Har du skrivit ned personliga frågor?

Var övertygande i intervjun

 • Var respektfull och visa självförtroende!
 • Öppet kroppsspråk!
 • Tala högt och tydligt!
 • Lyssna noga! - Undvik monologer!
 • Avbryt inte din intervjupartner!

Ytterligare information 

Vår FAQ kan hjälpa dig att hitta svar på dina frågor. Ansök endast online via vår jobbportal. Här hittar du alla lediga tjänster och jobberbjudanden över hela världen. Har du ytterligare frågor? Använd vårt kontaktformulär.

Läs mer om din framtid på Henkel

Ansikten på olika Henkel-anställda. De ser självsäkert och ler.

Låt oss våga göra skillnad tillsammans.

En karriär hos oss innebär att du får utvecklas i en levande och mångfacetterad kultur av tillit och tillhörighet och att vi förverkligar dina idéer.
Vågar du göra skillnad? Då bör du kontakta oss.