Adhesive Technologies

Production Montornes

Adhesive Technologies leder dagens marknad och formar morgondagens genom lim, tätningsmedel och funktionella beläggningar. Vi möjliggör omvandling av hela branscher, vilket ger våra kunder en konkurrensfördel och erbjuder konsumenterna en unik upplevelse.


Innovativt tänkande och entreprenörsanda är en del av vårt DNA. Som bransch- och applikationsexperter inom tillverkningsindustrier över hela världen arbetar vi nära med våra kunder och partners för att skapa hållbart värde för alla intressenter - med pålitliga varumärken och högeffekta lösningar baserade på en oöverträffad teknikportfölj.

Våra tekniska produkter för industrin är uppdelade i fem varumärkesgrupper - Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson och Aquence. För konsumenter och hantverkare  användare fokuserar vi på de fyra globala varumärkesplattformarna Pritt, Loctite och Pattex.

Did you know that Henkel is the world`s #1 adhesives producer?

Visste du att

Henkel är världens främsta

limtillverkare?
Automotive and Metals

Inom affärsområdet Automotive and Metals tillhandahåller vi våra internationella kunder inom fordons- och metallbearbetningsindustrin skräddarsydda lösningar med hög effekt, en omfattande teknikportfölj och specialiserade tekniska tjänster. Vi skapar konkurrensfördelar för våra kunder längs hela värdekedjan för biltillverkning, vilket gör att de kan svara på trenderna inom e-Mobility, Autonomous Driving och Lightweighting. Vi levererar prestationsdrivna högeffektiva lösningar över hela metallvärdekedjan, från metallspole och metallbearbetning till färdiga metallprodukter inklusive metallförpackningar.

Elektronik och industri

Inom affärsområdet Elektronik och industri erbjuder vi våra kunder en specialiserad portfölj av tekniska lösningar med hög effekt för elektroniska och industriella nyckelkonton. Vi är världsledande med en bred produktportfölj och specialiserad teknisk och FoU-expertis, som hjälper våra kunder att innovera och förverkliga nya och innovativa mönster. Genom att utnyttja vår globala närvaro möjliggör vi några av världens mest kända märken och produkter med våra lösningar för limning, anslutning, tätning, beläggning, skydd och termisk hantering.

Packaging and Consumer products

Inom affärsområdet Packaging and Consumer products leder vi till att utveckla innovativa lösningar som hanterar globala konsumenttrender som den växande efterfrågan på mer hållbara metoder. Vi är i framkant när det gäller att främja en cirkulär ekonomi med våra högeffekta lösningar för förpackade livsmedel och drycker, blöjor och hygienprodukter, plåster och bandager, kläder och skor, möbler och mycket mer - allt skapat med tanke på konsumenterna.

Hantverkare, Byggande och Professional marknadsför

I affärsområdet Hantverkare, Byggande och Professional marknadsför vi ett omfattande utbud av varumärkesprodukter för privata konsumenter, gör-det-själv, hantverkare och handel samt för underhålls- och tillverkningspersonal från mer än 800 olika branscher. Vi betjänar våra kunder med lim och tätningsmedel för användning i och runt huset, byggnadsmaterial och tätningslösningar för plattor, fönster, fasader, källare, tak och golv och en omfattande portfölj av högeffektiva lösningar för montering och underhåll av maskiner.

Våra toppvarumärken i Sverige

Tjänster