SAMHÄLLSANSVAR I SVERIGE

På Henkel är Samhällsansvar vårt sätt att göra samhället redo för framtiden: med våra aktiviteter stärker vi människor genom utbildning som ger kompetens som leder till innovativa idéer, hållbart agerande och digitala lösningar. Vi arbetar tillsammans med våra anställda, kunder, konsumenter och välgörenhetsorganisationer för social utveckling och ge tillbaka samt utveckla våra samhällen. 

Djupt inbäddad i vår företagskultur är drivet för Samhällsansvar för att gå steget längre än våra dagliga arbetsuppgifter och självmant bidra till social förändring. Med dessa insatser låter vi vårt samhälle veta att vi inte bara är ord, vi agerar för framtida generationers bästa.

Henkels engagemang bygger på tre pelare: frivilligt engagemang från våra anställda, partnerskap med välgörenhetsorganisationer och akut hjälp med fokus på naturkatastrofer och pandemier. Upptäck de tre områden där vi organiserar vårt engagemang.

Samhällsengagemang är en del av vårt ansvar som företag och väl integrerat med våra företagsvärderingar.

Samhällsengagemanget är viktigt för Henkel Norden, både när det gäller tid och finansiering. Vi har ett särskilt initiativ, MIT - Make an Impact on Tomorrow - som innebär att anställda kan få ekonomiskt stöd från Henkel för att utföra välgörenhetsarbete i Sverige eller utomlands. Henkel Norden har också strategiska samarbeten med fler lokala välgörenhetsorganisationer, bland annat Stadsmissionen och Röda Korset, för att stödja samhället på olika sätt.

Under året har kollegor i Sverige donerat produkter till Röda Korset, som distribuerades till personer i nöd. Vintern är en särskilt svår tid för alla som är fattiga och bor på gatan eller i tillfälligt boende. Personal organiserade en stor insamling för att donera oönskade kläder som fortfarande var i gott skick. Insamlingen var så framgångsrikt att de anställda samlade hela 15 säckar med kläder. Dessutom har vårt Beauty Care-team lagt till personliga hygien- och hårvårdsprodukter i insamlingen.

Samhällsengagemanget är stort hos Henkel Norden, både när det gäller tid och finansiering. Vi har ett särskilt initiativ, MIT - Make an Impact on Tomorrow - som innebär att anställda kan få stöd från Henkel för välgörenhetsarbete i Sverige eller utomlands. Henkel Norden har också strategiska samarbeten med lokala välgörenhetsorganisationer, bland annat Stadsmissionen, för att stödja samhället på olika sätt.

Henkels åtaganden baseras på tre pelare: 

volontärarbete av våra anställda, parnerskap med välgörenhetsorganisationer, och krisstöd med fokus på naturkatastrofer och pandemier. Upptäck de tre områden som vi organiserar vårt engagemang.

Sociale partnerskaber

I sociale partnerskaber støtter vi sociale initiativer og offentlige institutioner ved Henkels lokationer over hele verden.

Virksomhedsfrivillige

Vi støtter medarbejdere og pensionister i deres frivillige sociale engagement gennem initiativet "Sæt aftryk på i morgen".

Nødhjælp

Vi stöder människor som befinner sig i en nödsituation på grund av kriser, konflikter eller naturkatastrofer snabbt och okomplicerat och erbjuder omedelbar hjälp i samarbete med Fritz Henkel Stiftung.