FAQ

Möjligheter hos Henkel

”Henkelandan”

Vissa säger att det är viktigast att delta. Men här på Henkel gör vi allt för att vinna. Det är den där extra motivationen, ambitionen och passionen som alla våra medarbetare över hela världen har gemensamt. Du ser det i alla affärsenheter, inom alla yrkeskategorier och på alla nivåer i företaget.

Henkels framgång bygger på människor som är öppna för nya erfarenheter – människor med entreprenörsanda som söker efter nya idéer till våra innovativa varumärken och ledande teknologier.

Henkelaner förenas globalt av en idé: Vi är ett team. Detta är ”Henkelandan”.

Fångade vi din uppmärksamhet och är du nyfiken på att ta reda på mer?
Kontakta oss – antingen personligen på något av våra evenemang eller anmäl dig online idag på: www.henkel.se/jobs.

Våra aktuella jobberbjudanden hittar du på vår hemsida via ”Karriär” -> ”Hitta jobberbjudanden”.
Kolla in våra spännande karriärmöjligheter och ansök via www.henkel.se/jobs.

Du hittar alla lediga tjänster på Henkel här www.henkel.xx/jobs.

Fyll bara i jobbprofilen på jobbportalen och aktivera ”jobbagenten”. Beroende på din profil får du information om framtida jobbmöjligheter. Lycka till. (Information på engelska)

Ansökningsprocess

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

Eftersom vår ansökningsprocess är standardiserad uppmanas kandidaterna att fylla i sin profil på: www.henkel.se/career.
Om du ser en tjänst som du är intresserad av och kvalificerad för är det bara att ansöka online. Det är inte svårare än så! Lycka till.

Det viktigaste är ditt cv och dina meriter. Vårt webbaserade ansökningssystem ger dig möjlighet att skapa din egen unika profil för att visa oss att du är den perfekta kandidaten för våra lediga tjänster.

Skicka oss alla nödvändiga ansökningshandlingar (t.ex. praktikrapporter, examensbevis, akademisk historia) som digitala filer i PDF-format.

Ja – fyll bara i din profil i vårt webbaserade ansökningssystem. När din onlineprofil är klar kan du söka flera tjänster.

Rekryteringsteamet behandlar din ansökan, därför finns det ingen direkt kontaktperson. Om det inte finns någon kontaktperson, använd en allmän hälsning, till exempel: Hej eller ”To whom it may concern”.

Ja tack. Eftersom Henkel är ett internationellt företag kommer du att arbeta med kollegor från hela världen och engelska är vårt officiella företagsspråk. I allmänhet är ”regeln” att skriva ansökan på samma språk som jobbannonsen.

Ja. Alla jobbannonser i vårt webbaserade ansökningssystem är aktuella och tas bara bort när platserna är tillsatta. Praktikplatser erbjuds varje år, så du kommer att kunna se lediga jobb hela tiden. Oroa dig inte över datumet på annonsen.

Vårt rekryteringsteam hjälper dig med alla frågor som rör din ansökan. Kontakta teamet här.

Om du har tekniska frågor eller frågor om den webbaserade ansökningsprocessen, klicka här.

Det kan variera beroende på jobbprofilen. Vanligtvis går det bara några veckor mellan ansökan och anställning. Vid praktik bör du ansöka fyra till sex månader i förväg. Här kan du läsa om Henkels ansöknings- och urvalsprocess.

Varje tjänst som vi erbjuder på Henkel är unik, och att hitta rätt kandidat är viktigt både för den rekryterade kandidaten och för Henkel. Vi vill säkerställa att både kandidaten och företaget passar för varandra. Vi kommer att ge feedback till kandidaterna under hela processen.

Lärling

Alla som är intresserade av en lärlingstjänst eller ett integrerat examensprogram ska ansöka online. Webbansökan är en smidig process och sparar både tid och pengar.

Om du är elev på utbildningscentret eller operativt, kommer vi att utbilda dig 7,5 timmar per dag. Arbetstiden beror på ditt schema på yrkeshögskolan eller universitetet.

Ja, Henkel kan erbjuda praktikplatser för elever. Antalet platser är dock begränsat. Du hittar alla praktikplatser på vår jobbportal – ansök online.

Praktik

Datumen för våra praktikplatser är flexibla och inte knutna till ditt terminsschema. Ansök minst 4–6 månader i förväg eftersom många platser tillsätts i förväg.

Vi har praktikplatser inom våra affärsenheter för marknad, kemi och teknik.
Vi erbjuder praktikplatser inom följande områden:

 • Marknadsföring, försäljning, marknadsundersökning
 • Inköp, logistik, leveranskedja
 • Ekonomi, redovisning, controlling
 • HR, kommunikation, IT och juridik
 • produktutveckling, forskning och analys, förpackning

För att hitta en lista över våra aktuella praktikplatser, besök webbplatsen Jobb och ansökan eller sök på Facebook-sidan Henkel Karriär. Ansök minst fyra till sex månader före den planerade praktiken, eftersom många tjänster redan kan vara tillsatta.

Ja, det kan du. Det finns inget bättre sätt att generera idéer, inspiration och motivation till ett lyckat examensarbete än att få vara ute och arbeta – särskilt på ett fantastiskt företag som Henkel. Kom ihåg att vi i allmänhet inte erbjuder något explicit examensarbete eftersom vi ber dig att komma med konkreta förslag. De flesta som gör sitt examensarbete knutet till Henkel har tidigare gjort praktik på företaget.

Direktanställning

På Henkel har vi många olika karriärmöjligheter. Se våra aktuella jobberbjudanden på vår webbplats eller sök på Facebooksidan Henkel Karriär.

Du kommer inte ångra dig!

Henkel erbjuder nyutexaminerade ett antal möjligheter att påbörja sin yrkeskarriär – internationella perspektiv och jobbrotation ingår.

Beroende på region och funktion erbjuder Henkel specifika traineeprogram:

 • 24 månaders traineeprogram inom ekonomi i Corporate Internal Audit i Tyskland.
 • Talent On-boarding Program inom marknadsföring och försäljning på vår affärsenhet Beauty Care.
 • Trainee-program inom Management i regionen Asien och Stillahavsområdet.
 • Graduate Development Program i region Mellanöstern-Nordafrika.

Vanligtvis börjar nyutexaminerade med en direktanställning hos Henkel, något som har många fördelar:

 • Ansvar från dag ett.
 • Omfattande praktiskt arbete och coachning av handledare.
 • Skräddarsytt utbildnings- och utvecklingsprogram.
 • Ofta en arbetsrotation på sex månader inom de första två åren.

Vår talanghantering bygger på vår ”Triple Two”-filosofi: att låta talangerna arbeta inom minst två olika roller, två olika affärsområden och två olika länder. Anledningen till denna filosofi är att vi tror att det är bra för din personliga utveckling att arbeta inom olika roller, affärsenheter och funktioner och att du får en bättre förståelse för Henkel som globalt företag.

Läs mer om din framtid på Henkel

Ansikten på olika Henkel-anställda. De ser självsäkert och ler.

Låt oss våga göra skillnad tillsammans.

En karriär hos oss innebär att du får utvecklas i en levande och mångfacetterad kultur av tillit och tillhörighet och att vi förverkligar dina idéer.
Vågar du göra skillnad? Då bör du kontakta oss.