Henkels logotyp på ett tak i Düsseldorf.

Företag

Henkel är verksamt i hela världen med ledande innovationer, varumärken och teknologier inom tre affärsområden: Adhesive Technologies (lim, tätning och ytbehandling, Beauty Care (hår- och kroppsvård), och Laundry & Home Care (tvätt- och hushållsrengöring).

Våra strategiska prioriteringar

Strategi

Våra strategiska prioriteringar leder oss till att forma framtiden.

Företagskultur

Företagskultur

Vårt mål ”Skapa hållbart värde” är ett åtagande som förenar alla som arbetar på Henkel.

Henkel arbetar globalt med en välbalanserad och diversifierad företagsportfölj. Företaget har ledande positioner inom sina tre affärsenheter med både industri- och en konsument företag tack vare starka varumärken, innovationer och teknik. Henkel Adhesive Technologies är världsledande inom lim marknaden - i alla industrisegment världen över. Bland deras tvätt och rengöringsmedel och skönhetsvårds företag har Henkel ledande positioner inom många marknader och kategorier runt om i världen. Henkel grundades år 1876, idag kan Henkel se tillbaka på mer än 140 år av framgång. Henkel sysselsätter omkring 53.000 personer globalt - en passionerad och ett starkt mångsidigt team som förenas av en stark företagskultur, och ett gemensamt syfte att skapa hållbart värde, och gemensamma värderingar. Som en erkänd marknadsledare inom hållbarhet, har Henkel toppositioner i många internationella index och rankningar. Henkels preferensaktier listas i det tyska aktieindexet DAX.

Henkel Norden

Henkels produkter har funnits i Sverige sedan Henkel Kemiskt-Tekniskt Aktiebolag grundades 1925. I dag har Henkel funnits i de nordiska länderna i över 90 år. Våra varumärken står för hög kvalitet och innovation och värderas högt på marknaden av såväl konsumenter som industrin.

Henkel finns i Norden med alla tre divisioner och har sitt nordiska huvudkontor i Stockholm, lokalkontor i Danmark och Finland samt två fabriker som levererar det senaste inom limteknik.  

Views:

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

3:04 Min.

208482

Mångfald och inbegripande

Henkel är ett globalt företag: våra anställda representerar 120 nationaliteter och vi har verksamhet i över 75 länder. Över 80 procent av våra anställda arbetar utanför Tyskland och över hälften på tillväxtmarknader. Vår vision är att vara världsledande inom varumärken och teknologier. Som vi ser det bygger vår framgång på ett starkt globalt team, och vår personalstyrka med sin mångfacetterade bakgrund håller oss kvar i ledningen. Vi tror att mångfald och en inkluderande företagskultur är viktiga drivkrafter för kreativitet, innovation och teknisk utveckling. Vår förmåga att leverera goda resultat bygger på, och är beroende av, vår förmåga att låta mångfald och inbegripande genomsyra vår företagskultur och vårt sätt att bedriva vår verksamhet. Vi har en stark ambition att sätta samman team med rätt personer från hela vår globala organisation. Teamen ska matcha våra marknaders och kunders behov när det gäller kunskaper, färdigheter och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att team med många olika erfarenheter och bakgrunder stimulerar innovation och nya sätt att lösa problem. Men det behövs en kultur och ett ledarskap som är inkluderande för att teamen helt ska komma till sin rätt.