Min samling

Henkels logotyp på ett tak i Düsseldorf.

Företag

Henkel är verksamt i hela världen med ledande innovationer, varumärken och teknologier inom tre affärsområden: Adhesive Technologies (lim, tätning och ytbehandling, Beauty Care (hår- och kroppsvård), och Laundry & Home Care (tvätt- och hushållsrengöring).

Henkel 2020+

Strategi

Våra strategiska prioriteringar leder oss till att forma framtiden.

Företagskultur

Vårt mål ”Skapa hållbart värde” är ett åtagande som förenar alla som arbetar på Henkel.

Henkel arbetar globalt med en välbalanserad och diversifierad företagsportfölj. Företaget har ledande positioner inom sina tre affärsenheter med både industri- och en konsument företag tack vare starka varumärken, innovationer och teknik. Henkel Adhesive Technologies är världsledande inom lim marknaden - i alla industrisegment världen över. Bland deras tvätt och rengöringsmedel och skönhetsvårds företag har Henkel ledande positioner inom många marknader och kategorier runt om i världen. Henkel grundades år 1876, idag kan Henkel se tillbaka på mer än 140 år av framgång. Henkel sysselsätter mer än 50.000 personer globalt - en passionerad och ett starkt mångsidigt team som förenas av en stark företagskultur, och ett gemensamt syfte att skapa hållbart värde, och gemensamma värderingar. Som en erkänd marknadsledare inom hållbarhet, har Henkel toppositioner i många internationella index och rankningar. Henkels preferensaktier listas i det tyska aktieindexet DAX.

Henkel Norden

Henkels produkter har funnits i Sverige sedan Henkel Kemiskt-Tekniskt Aktiebolag grundades 1925. I dag har Henkel funnits i de nordiska länderna i över 90 år. Våra varumärken står för hög kvalitet och innovation och värderas högt på marknaden av såväl konsumenter som industrin.

Henkel finns i Norden med alla tre divisioner och har sitt nordiska huvudkontor i Stockholm, lokalkontor i Danmark och Finland samt två fabriker som levererar det senaste inom limteknik.  

3:04 Min.

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

2014-09-19

Views:

Kort om våra affärsenheter

Henkels historia

Mer än 140 år av framgångsrika varumärken.

År 1876, i vaggan av företagets historia, träffar vi en 28-årig köpman med intresse för naturvetenskap – Fritz Henkel. Den 26 september 1876 grundade han och två partners företaget Henkel & Cie i Aachen och marknadsförde sin första produkt, ett allrengöringsmedel baserat på silikat.

Under åren som följde byggde den här tyska entreprenörfamiljen och tusentals av deras anställda upp Henkel till ett globalt företag.