This isHenkel Sverige

3-erbild-webseite-1640x514px

Med vårt över 145-åriga arv leder vi vägen mot nya och förbättrade sätt att leva varje dag. Både idag och för framtida generationer. Genom vår innovativa och hållbara varumärken och teknologier, i alla våra team världen över. 

Henkel har en ledande position inom både industriella och konsumentverksamheter: Vår portfolio innehåller kända hårvårdsprodukter, tvättmedel, sköljmedel men även lim, tätningsmedel och beläggning.

 

Vi Är De Vi Är och Vad Som Driver Oss

WE AREPIONEERS AT HEARTFOR THE GOOD OF GENERATIONS

Mountain

Vårt syfte “Pioneers at heart for the good of generations” förenar det vi star för, hur vi arbetar, och utgör basen för vår strategi. Entreprenörsandan hos vår grundare Fritz Henkel är vad som fortsätter att utmärka och förena Henkels anställda över hela världen. Ambitionen och motivationen att arbeta för morgondagens lösningar. Idag. Varje dag. Vi gör inte detta bara för oss själva, utan också för framtida generationer, eftersom vi delar på ansvaret. 

Henkel Norden

Henkels produkter har funnits i Sverige sedan Henkel Kemiskt-Tekniskt Aktiebolag grundades 1925. I dag har Henkel funnits i de nordiska länderna i över 90 år. Våra varumärken står för hög kvalitet och innovation och värderas högt på marknaden av såväl konsumenter som industrin.

Henkel finns i Norden med alla tre divisioner och har sitt nordiska huvudkontor i Stockholm, lokalkontor i Danmark och Finland samt två fabriker som levererar det senaste inom limteknik.  

Våra verksamheter

HenkelAdhesiveTechno­lo­gies

adhesive-foliage

Vi är globalt ledande inom lim, tätningsmedel och beläggning- för industrier och konsumenter samt hantverkare.

Consumer Brands

Henkel Consumer Brands Stage Visual

Consumer Brands är vår affärsverksamhet som täcker varumärken och produkter till konsument inom våra områden Tvätt- och Hemskötsel samt Hår.

Mångfald, jämlikhet och inbegripande

Henkel främjar en holistisk mångfald och integration. Mångfalden hos våra medarbetare, deras bakgrund, erfarenheter, talanger, kunskap, kreativitet och uppskattning av alla deras individuella skillnader är grunden för vår konkurrenskraftiga fördel. Som ett globalt operativt företag sysselsätter Henkel personer från 120 länder i nästan 80 länder. Cirka 85 procent av våra anställda arbetar utanför Tyskland och mer än hälften av dem på tillväxtmarknader. "Skapa ett hållbart värde" är vårt syfte att förena oss alla på Henkel. Vi tror att en företagskultur som fokuserar på mångfald och integration är den viktigaste drivkraften för kreativitet, innovation och uppfinning. Vår förmåga att leverera utmärkta resultat drivs av och beroende av vår förmåga att integrera Diversity & Inclusion i vår företags kultur och hur vi gör affärer.

Vi är starkt engagerade i att skapa team som matchar behoven på de marknader vi arbetar på och de kunder vi arbetar med, representerade av ett eklektiskt utbud av kulturell bakgrund, färdigheter och kunskap. Vi är övertygade om att olika team stimulerar innovation och nya sätt att lösa problem; ändå behöver de en inkluderande kultur och ledarskap för att hjälpa dem att fungera som bäst.