OM OSS


Adhesive Technologies

Vår affärsenhet Adhesive Technologies är världsledande inom lim, tätningsmedel och funktionella beläggningar – för såväl industrikunder som för konsumenter och hantverkare. Som industri- och applikationsexperter över hela tillverkningsindustrin över hela världen arbetar vi nära våra kunder och partners för att skapa hållbart värde för alla intressenter – med pålitliga varumärken och högeffektiva lösningar baserade på en oöverträffad teknologiportfölj.

2023 försäljning på 

10.790

 miljoner euro

50%

av Henkels totala försäljning

49%

av alla Henkel-anställda

> 100.000

industriella kunder

> 800

industrisegment

VÅRA TEKNIK­KLUSTER­VARU­MÄRKEN

Svartvitt foto visar en borr med kylande sprayvatten

Vår industriella produktportfölj är globalt organiserad i fem teknologiklustervarumärken - Loctite, Technomelt, Bonderite, Teroson och Aquence. För konsumenter och hantverkare fokuserar vi i Sverige på de globala varumärkesplattformarna Pritt, Loctite och Pattex.

VÅRA AFFÄR­SOMRÅDEN

Applicering av lim på ett kretskort med komponenter med en 4 nålar maskin

Vår Adhesive Technologies-verksamhet omfattar fyra områden: fordon och metaller, förpackningar och konsumentvaror, elektronik och industri, samt hantverkare, konstruktion och professionella.

Visning av en bil

Rörlighet och Elektronik

I transport- och elektronikbranchen erbjuder vi våra internationella kunder skräddarsydda och specialgjorda tekniker inom bil, elektronik, och industriverksamhet. Vi skapar en konkurrenskraftig fördel för kunder i teknik, halvledare, biltillverkning och industri. Med vår unika teknikportfolio och kunskap om marknaden, addresserar vi globala trender som elektrefiering, anslutningsteknik, självkörande bilar och minskade av fossila bränslen i industri.

: Brevbärare håller ett kuvert i ena handen, i den andra ett litet paket. I bakgrunden en vit pickup.

Förpackningar och konsumentvaror

Inom affärsområdet förpackningar och konsumentvaror tillhandahåller vi innovativa lösningar för konsument- och varumärkestillverkare och förpackningsindustrin över hela världen. Vi tillför värde till våra kunders varumärken och erbjudanden med högeffektiva lösningar som bygger på starka, varaktiga och förtroendefulla relationer. Med vår unika teknologiportfölj och kunskap om marknaden adresserar vi globala konsumenttrender som hållbarhet, främjar cirkulär ekonomi och säkerställer högsta nivå av livsmedelssäkerhet.

Byggnadsarbetare applicerar beige produkt på en vägg

Hantverkare, Byggande och Professional 

Inom affärsområdet hantverkare, konstruktion och professionellt tillhandahåller vi kraftfulla lösningar för konsumenter och hantverkare samt för bygg-, tillverknings- och underhållsproffs inom mer än 800 branschsegment. Vi förnyar transformativa produkter och lösningar för våra kunder genom starka globala varumärkesplattformar. Och vi tar itu med globala tekniktrender som hållbart byggande, hemförbättring, smart tillverkning och förutsägande underhåll.