Min samling

Varför Henkel: "Henkelandan"

Views:

2014-09-19

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

208482

Vi förstår att det är ett viktigt beslut att välja vilket företag du ska jobba på. Du har förstås en massa frågor om de dagliga rutinerna och dina framtida kollegor hos Henkel. Vad är det som skiljer Henkel som arbetsgivare från andra företag? Vad förväntar vi oss från våra kollegor och partners? Vilka förmåner och utbildningsmöjligheter erbjuder Henkel sina anställda? Och hur stödjer vi din karriär och personliga utveckling? Vi svarar gärna på dina frågor här.

Henkelmedarbetare i hela världen förenas av en tanke. Vi är ett team! Tillsammans, som globalt team, formar vi framgångsrikt marknaden med passion och glädje. Vi söker kollegor som delar den motivationen och är beredda att ta sig an nya utmaningar.
Det spelar ingen roll var hos Henkel du börjar din karriär. Det är din personlighet som räknas. Vi söker duktiga medarbetare som kan hitta och genomföra pragmatiska lösningar. Våra medarbetares snabbhet, flexibilitet och innovationsförmåga är nyckeln till vår framgång.

Vill du veta vad som skiljer oss från andra arbetsgivare?

I och med vår mångfald finns det kvaliteter som kännetecknar Henkelmedarbetare överallt i världen:

  • viljan att ständigt ifrågasätta och utmana det befintliga
  • utmaningen att ständigt hålla sig uppdaterad genom utbildning på plats och online
  • en ständig strävan att hitta bättre och mer innovativa lösningar
  • passionen att uppfylla våra kunders alla behov
  • viljan att utveckla produkter och teknologier i toppklass som många människor är beroende av

Det är de viktigaste kännetecknen för Henkelandan.

Det här kan du förvänta dig som medlem i Henkelteamet

Vi vill vara bäst på allt vi gör. Vår företagskultur kännetecknas av entreprenörstänkande och ständig beredskap på förändring. Innovationer skapar verkligt värde för våra kunder. En stark hållbarhetsambition har alltid varit en viktig framgångsfaktor för Henkel. Den mångfald på arbetsplatsen som framgår tydligt av våra medarbetares preferenser, kunskaper och färdigheter är ett viktigt värde och en konkurrensfördel.  Därför stödjer vi våra anställda i deras personliga utveckling.

Tycker du att det låter som en lockande utmaning för dig? Då tänker du precis som vi!

  • Leda genom våra innovationer, varumärken och teknologier.
  • Innovationer
  • Mångfald
  • Hållbarhet
  • Flexibilitet i arbetet

En del säger att det viktiga är att delta. Men hos Henkel deltar vi för att vinna. Det är detta lilla extra i motivation, ambition och passion som Henkels omkring 50 000 medarbetare över hela världen har gemensamt. Det märks på varje affärsenhet, varje jobb och varje nivå i företaget.

Utforska våra märken från alla affärsenheter!

Det finns de som säger att det ska vara roligt att jobba. Hos Henkel älskar vi våra jobb: vi ger varandra inspiration att växa och ständigt söka nya utmaningar. Oavsett vilka utmaningarna är använder vi allt vi har för att hantera dem skickligt.

Det finns de som säger att omväxling förnöjer. Hos Henkel lever och andas vi förändring och mångfald varje dag. Ingen uppgift liknar den förra. Vi tar nya vägar i en anda av entreprenörskap, kreativitet och äventyrslust. Vi främjar innovation.

Inom alla våra tre affärsenheter: Adhesive Technologies, Beauty Care och Laundry & Home Care:

från Pritt och Loctite, till Dial, Fa och Schwarzkopf, Persil till Pril – miljontals människor över hela världen värderar och litar på våra varumärken och använder våra produkter och teknologier i sin vardag. Bakom framgången står ett helt företag som består av individer: talangfulla människor med erfarenhet, passion och en stark vilja att lyckas.

Vi reagerar inte, vi agerar. Vi tänker som entreprenörer och är proaktiva. Vi utvecklar våra marknader och formar framtiden tillsammans som ett tajt team med ömsesidig respekt, tillit och ärlighet som bas.

Läs mer om vårt företag!

Vi bygger vår framgång på innovationer: Välkommen till uppfinnaren av det första självverkande tvättmedlet, den första roll on-deodoranten och det första limstiftet. Varje dag använder vi vår kreativitet, djärvhet och nyfikenhet för att uppfylla en enda enkel och storslagen vision: att etablera Henkel som ledande inom varumärken och teknologier över hela världen.

Nyckeln till vår framgång

Vår innovationskapacitet har avgörande strategisk betydelse. Den är grunden för vår kommersiella framgång. Under de senaste tre åren har ungefär en tredjedel av våra intäkter kommit från nya produkter och teknologier. Det är där vi ser framtiden för Henkel och det är där vi kan generera värde för våra industrikunder och kommersiella kunder, våra slutanvändare och våra anställda.

Om du tittar på toppmärken som Loctite (industri och detaljhandel) och Schwarzkopf (konsument) eller  Persil – har varje produkt skapats med omfattande kunskap och innovativ teknik.

Mer information om Henkels FoU-verksamhet finns i årsrapporten.

Henkel har mer än 50 000 anställda. Alla är olika. Varje person är unik. Mångfalden är en viktig ekonomisk framgångsfaktor för Henkel. Vi är säkra på vår sak: Mångfald gör skillnad i den globala konkurrensen – "från bra till utmärkt".

Vi respekterar din personlighet och ser dina egenskaper som ett värdefullt bidrag till vår företagskultur. Vi ger dig frihet att förverkliga dig själv. Var som helst. I hela världen. Vi tror att det ökar vår verksamhets strategiska värde. Grunden för att nå framgång genom mångfald är att förstå och acceptera olika ståndpunkter.

Läs mer om mångfald och integration hos Henkel på henkel.com.

Stora idéer är ofta långt före sin tid, och Henkels innovationsanda genomsyrar vår syn på och strategi för hållbarhet och samhällsansvar (CSR). Vi har faktiskt haft hållbarhet som ledstjärna i över 140 år. Hållbarhet är en av våra företagsvärderingar, en självklar aspekt av vår företagsidentitet och en organisk del av vår företagskultur.

Vårt fokus på hållbarhet har gett oss både ett utmärkt rykte och en dominerande marknadsposition över hela världen. Vi menar att hållbarhet hjälper oss uppnå högsta kvalitet för våra märken och produkter. Varje dag använder hundratals miljoner människor Henkelprodukter. Det innebär att våra produkter har enorm potential att skydda klimatet, bevara resurser och främja sociala framsteg.

Läs mer om hållbarhet hos Henkel

2:35 Min.

Henkel Sustainability Strategy 2030

Achieving more with less is the goal of Henkel's sustainability strategy.

2016-02-25

Views:

För oss är det mycket viktigt att våra anställda får utrymme att utvecklas. Därför erbjuder vi stor handlingsfrihet med att forma sitt eget arbetsliv. Det som räknas är resultaten: var och när arbetet görs är mindre viktigt.

Dessutom ges möjlighet till arbete hemifrån med lap tops och en flexibel arbetsmiljö.
Det innebär perfekta förutsättningar för de anställda att själva organisera sitt arbete på det sätt som ger de bästa resultaten.

Utforska världen hos Henkel (videor på engelska)

2:35 Min.

Turning ideas into products

Joyce (International Marketing Manager, Global Laundry) shows us her experience in the fast-paced and professional world of Laundry at Henkel – from job rotation opportunities to the pride to see the product you developed and designed on the shelf.

2016-04-01

Views:

2:02 Min.

Henkel’s application process

Learn all you need to know about your application at Henkel.

2016-03-29

Views:

2:45 Min.

Henkel Innovation Challenge 8 – International Final in Vienna

 From 8 – 10 April 2015, 23 top international teams of students participated in the Henkel Innovation Challenge 8 International Final. The teams presented their innovative ideas to the jury over the three exciting and challenging days in Vienna, Austria.

2015-05-05

Views:

3:41 Min.

Henkel at the Formula Student Germany

Engineering students from all over the world competed against each other at the Hockenheimring in the course of the Formula Student Germany. Present during the race as the main sponsor was Henkel, supporting the teams with Loctite and Teroson solutions and being on the lookout for the best up-and-coming student engineers.

2013-08-13

Views:

3:40 Min.

Henkel Stories

Henkel – a global leader in brands and technologies. Henkelaner tell their personal stories, making you realize what you could be a part of.

2011-07-06

Views:

2:18 Min.

Henkel Employer Branding Video

Henkel's world of challenging career opportunities.

2011-02-14

Views: