Ivans karriärväg

Vad är det som verkligen är unikt med Henkel?
Henkel ger möjlighet att forma sin egen karriär. Min största professionella ambition var att bygga upp en internationell karriär, så när jag började på Henkel var jag ganska entusiastisk över det antal möjligheter som fanns för att göra verklighet av det. Om du sitter i förarsätet för din karriär ger Henkel dig allt stöd du behöver för att bli den yrkesperson du vill bli.

Inom Henkel har du kunnat upptäcka fem olika länder. Hur stöttade Henkel din karriärutveckling?
Henkel har ett fantastiskt utvecklingssystem som består av chefer, mentorer och verkligt samarbetsvilliga kollegor. Du har tillgång till omfattande utbildningar och massor av utbildningsmöjligheter på jobbet. Dessa fantastiska utvecklingsalternativ gav mig stöd under varje internationellt uppdrag. Jag kan inte minnas ett enda ögonblick då jag inte hade enormt stöd från företaget.

Vad är den största skillnaden mellan Europa och Latinamerika när det gäller HR?
Det är svårt att välja bara en! Det finns flera skillnader, vissa är väldigt roliga! Jag har många historier om olika tillfällen då jag varit tvungen att hantera kulturella skillnader i HR-rollen. Varje gång lärde jag mig mycket intressanta metoder, regler, policyer och allmänna sätt att arbeta med HR. Dessutom fick jag möjlighet att visa arbetssätt från min egen region. Generellt sett skulle jag säga att det mest intressanta jag lärde mig var skillnaderna i tankesätt när det gäller områden som stabilitet i arbetet, lagarbete, balans i arbetslivet och produktivitet.

Vilket steg har varit mest betydelsefullt för din egen utveckling?
I en internationell karriär har varje uppdrag verkligen stor inverkan på en. Att hantera en ny miljö, ett nytt språk, en ny kultur och nya människor gör att du helt måste lämna din komfortzon. Allt detta ger dig möjlighet att stärka din flexibilitet och anpassningsförmåga och berikar dig som människa. Om jag måste välja en erfarenhet som lärde mig mest om mig själv skulle det definitivt vara mitt uppdrag i Tyskland!