Min samling

Samhällsansvar

Samhällsengagemang är en del av vårt ansvar som företag och väl integrerat med våra företagsvärderingar.

Samhällsengagemang – eller företagets samhällsansvar – har alltid varit en viktig del av vår ansvarskänsla som företag. Det är en tradition som går hela vägen tillbaka till företagets grundare Fritz Henkel och som är väl integrerat i våra företagsvärderingar. Tillsammans med våra nuvarande och tidigare medarbetare stödjer Henkel och Fritz Henkel Stiftung hållbara samhällsprojekt över hela världen. Vi stödjer initiativ inom sociala behov, utbildning och forskning, hälsa, konst och kultur samt miljön.

Vi har strukturerat våra aktiviteter i fyra huvudkategorier, se mer nedan. Mer information på engelska finns på henkel.com

Samhällsansvar i Sverige

Samhällsengagemanget är stort hos Henkel Norden, både när det gäller tid och finansiering. Vi har ett särskilt initiativ, MIT - Make an Impact on Tomorrow - som innebär att anställda kan få stöd från Henkel för välgörenhetsarbete i Sverige eller utomlands. Henkel Norden har också strategiska samarbeten med lokala välgörenhetsorganisationer, bland annat Stadsmissionen, för att stödja samhället på olika sätt.