Beauty Care

Henkel Beauty Care (hår- och kroppsvård) har ledande marknadspositioner världen över och dess verksamhet kring starka varumärken expanderar kontinuerligt. Affärsenheten utvecklar, tillverkar och säljer många framgångsrika kvalitetsprodukter (hårvård, kroppsvård, hudvård och munvård) som finns att köpa i över 150 länder.

Beauty Care är aktivt både inom varumärken för konsumenthandeln och professionell hårvård för salonger. Inom varumärken för konsumenthandeln vill vi fortsätta utveckla vår position som ledande innovatör på mogna marknader för att ytterligare öka vår marknadsandel. När det gäller professionell hårvård för salonger fortsätter vi vår globaliseringsstrategi med särskilt fokus på att stimulera våra tillväxtmarknader. Vi har en ledande marknadsposition inom alla internationella marknadssegment. Henkel Beauty Care erbjuder produkter från starka varumärken inom områdena hårfärg, hårstyling, hårvård, kroppsvård, hudvård och munvård. Schwarzkopf Professional är en av världens tre ledande leverantörer av hårsalongsprodukter.

Henkel Beauty Care i Norden

Affärsenheten Beauty Care (hår- och kroppsvård) i Norden är aktiv både inom konsumenthandeln och professionell hårvård för salonger. Vår verksamhet inom konsumenthandeln innebär att konsumenterna kan köpa produkterna i affärer och få tillgång till ett brett urval av produkter av hög kvalitet inom hårvård, hårfärgning, styling, kroppsvård och munvård. I Norden är vi också stolta över några lokala juveler som är mycket uppskattade av konsumenterna.

Vår verksamhet inom professionella produkter, med Schwarzkopf Professional, riktar sig endast till salonger med innovativa teknologier och produkter som hjälper kunderna finna en individuell stil, förenklar skönhetsvården och ger ett slutresultat som överträffar förväntningarna. Två gånger om året skickar vi ut Essential Looks till salongerna i form av inspirations- och utbildningsmaterial med en kollektion stilar som speglar den kommande säsongen. Trenderna identifieras av proffs som deltar i modeveckorna i London, Paris, Milano och New York och tar trenderna till salonger i Sverige.

Våra toppvarumärken i Sverige

Marknader

Affärsenheten Beauty Care (hår- och kroppsvård) är aktiv inom konsumenthandeln med produkter inom hårvård och styling, kroppsvård, hudvård och munvård samt professionella hårvårdsprodukter för salonger.