Beauty Care

Henkel Beauty Care har ledande marknadspositioner över hela världen och dess konsumentvaruverksamhet expanderar kontinuerligt. Affärsenheten utvecklar, producerar och säljer många framgångsrika högkvalitativa produkter (hår, kropp, hud och oral) som finns i 150 länder världen över.

Beauty Care är verksamt inom såväl konsumentvaror som professionell verksamhet. Inom konsumentvaruverksamheten vill vi fortsätta att utöka vårt innovationsledarskap på mogna marknader för att ytterligare öka vår andel där. Inom Professional-verksamheten fortsätter vi vår globaliseringsstrategi, med särskilt fokus på att stimulera våra framväxande marknader. Vi har ledande marknadspositioner inom alla internationella marknadssegment. Henkel Beauty Care står för konsumentprodukter inom hårfärgningsmedel, hårstyling, hårvård, kroppsvård, hudvård och munvård. Schwarzkopf Professional är en av världens tre ledande leverantörer av professionella produkter.

Henkel Beauty Care i Norden

Affärsenheten Beauty Care (hår- och kroppsvård) i Norden är aktiv både inom konsumenthandeln och professionell hårvård för salonger. Vår verksamhet inom konsumenthandeln innebär att konsumenterna kan köpa produkterna i affärer och få tillgång till ett brett urval av produkter av hög kvalitet inom hårvård, hårfärgning, styling, kroppsvård och munvård. I Norden är vi också stolta över några lokala juveler som är mycket uppskattade av konsumenterna.

Vår verksamhet inom professionella produkter, med Schwarzkopf Professional, riktar sig endast till salonger med innovativa teknologier och produkter som hjälper kunderna finna en individuell stil, förenklar skönhetsvården och ger ett slutresultat som överträffar förväntningarna. Två gånger om året skickar vi ut Essential Looks till salongerna i form av inspirations- och utbildningsmaterial med en kollektion stilar som speglar den kommande säsongen. Trenderna identifieras av proffs som deltar i modeveckorna i London, Paris, Milano och New York och tar trenderna till salonger i Sverige.