Marknader

Lösningar från Henkel kan återfinnas I många produkter som tillverkas, och som berör vårt liv varje dag: bilar, böcker och tidningar, datorer, flygplan, kylskåp, mobiltelefoner, möbler, textilier, förpackningar och mycket mer.

Automotive & Transportation

Henkel är den viktigaste partnern och leverantören av lösningar inom design, utveckling, tillverkning och underhåll av bilar, lastbilar, flygplan och transportsystem. Våra högpresterande lim och tätningsmedel möjliggör att våra kunder kan designa och bygga avancerade men lätta konstruktioner, och dessutom även förverkliga till synes motstridiga mål, så som högre hastigheter och lägre bränsleförbrukning. 

Eftersom vi är tidigt involverade i design- och utvecklingsprocesser, kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar för marknadens utmaningar och behov. Resultaten bidrar till ökad konkurrensfördel, ett större miljöansvar och en mer kostnadseffektiv verksamhet.

Electronics assembly

Innovation inom elektronik berör nästan alla aspekter av våra liv. Vi kör hybrid- och elfordon med avancerade förarassistanssystem, använder smartphones i arbetet, vi upplever en ny värld tack vare augmented reality (AR), vi ser personaliserad underhållning via skärm medan vi flyger, samt styr våra hem via uppkopplade hemanordningar. För några år sedan var några av dessa bara en dröm.

Henkel är den främsta materialleverantören inom elektronikmontering och halvledarförpackningar. Våra avancerade lösningar inkluderar en rad produkter som underlättar elektrisk sammankoppling, ger strukturell integritet, kritiskt skydd och transporterar bort värme för tillförlitlig prestanda. Vi är stolta över att skapa produkter som förbättrar dagens elektroniska teknik och som möjliggör morgondagens innovationer.

Metallbearbetning och maskintillverkning

På Henkel kombinerar vi överlägsna metallbearbetningsprodukter tillsammans med applikationssystem och teknisk support, så att du kan maximera produktiviteten och minska kostnaderna. Allt från smide och extrudering till ritningar av stål, icke-järnmetaller, metallspolar, metallförpackningar och metallbearbetningslösningar, stöds av decennier av erfarenhet och innovation.

Metal Processing Industries
Vår breda produktportfölj inkluderar oljor, smörjmedel, rengöringsmedel, förbehandlingar och passivat som används i många branscher, bland annat inom livsmedel, dryckesbehållare, stål och bilindustrin.

Hem, skola, kontor

Henkel erbjuder ett komplett utbud av innovativa konsumentvarumärken som uppfyller alla hushåll-, skol- och kontorsbehov.

I mer än 75 år har varumärket Henkel stått för nyskapande, ledande kvalitet och oöverträffad expertis när det gäller lim för hem, skola och kontor. Henkel och Henkels ledande varumärken finns över hela världen. De är välkända inom sina respektive regioner och användningsområden för sin höga kvalitet.  Alla våra produkter och varumärken har en gemensam riktlinje: Henkel gör livet enklare.

Gör-det-själv

I mer än 75 år har varumärket Henkel stått för nyskapande, kvalitet och oöverträffad expertis när det gäller lim inom Gör-det-själv-området. Henkels ledande varumärken finns över hela världen. De är välkända inom sina respektive regioner och användningsområden för sin höga kvalitet. Alla våra produkter och varumärken har en gemensam riktlinje: Henkel gör livet enklare.

Bygg & hantverk

Henkel erbjuder en mycket innovativ produktportfölj för fackmän med varumärken som är särskilt utformade för att möta byggbranschens krav.

Sedan 1876 har Henkel servat kundernas behov genom avancerad teknik och samarbeten. Klicka på ditt önskemål i vänstermenyn, så kopplar vi dig till sidan för din specialitet.

Vi vill också gärna tala om att Henkels produkter uppfyller stränga miljökrav.

Bygg, konstruktion och möbler

Mer än någonsin beror konkurrenskraften hos tillverkare och deras leverantörer på användningen av moderna tillverkningsprocesser. Genom att skickligt koordinera produkter, processer och tjänster är det möjligt att uppnå högre kvalitet, produktivitet och ekonomisk effektivitet. Hur man omsätter detta i praktiken visar Henkel med lim och limsystem för byggnads-, konstruktions- och möbelindustrin.

Henkel är en expert på ytbeklädnad som gör det möjligt att skapa nya idéer inom produktdesign. Våra lim för möbelindustrin hjälper våra kunder att förbättra både sin effektivitet och hållbarhet.

Teknikbredd kombinerat med tillämpningskunskaper, diversifierat stöd och industrimedvetenhet gör Henkel till global ledare och leverantör av lim för byggkomponentindustrin.

Inom affärsverksamheten med förädlade träprodukter är Henkel din globala partner för hög produktkvalitet och professionellt tekniskt stöd, vilket gör att våra kunder kan vara ett steg före i produktutveckling, design och säkerhet vid användning av flytande PUR-lim.

Gas-, el-, värme- och vattendistribution

Henkel erbjuder överlägsna lösningar inom lim, inkapslingsmaterial och konforma beläggningar för en mängd olika applikationsområden inom energi- och allmännyttiga industrier.

Med en omfattande produktportfölj, som backas upp av årtionden av erfarenhet och tekniskt stöd från ett professionellt team, är det inte konstigt att Hehnkel är en globa ledare och huvudleverantör till många av de största tillverkarna i världen. Med kompetens och produkter inom både OEM-design och anläggningsunderhåll, kan Henkel erbjuda en komplett paketlösning.

Industriell sammanfogning

Oavsett bransch, är lim från Henkel designade för att lösa problem, prestera konsekvent och pålitlig, samt överträffa kundernas förväntningar.

Allt från lim som minskar ljud och vibrationer i apparater, till gänglås och tätningsmedel som förhindrar kostsamma HVAC-vätskeläckage, har Henkel lösningar som effektiviserar tillverkningsproduktionslinjer.

Underhåll, reparation och översyn

När rörliga maskindelar sitter fast, kan det innebära ett kostsamt driftstopp och ett omfattande och dyrt byte av olika maskiner.

Loctites förebyggande underhållsprocess stöds av lösningar från världens främsta limproducent. Att använda Loctite är ett effektivt sätt att förebygga fel i maskiner, och även förlänga livslängden på dina tekniska tillgångar.

Medicin, hygien & läkemedel

Våra specialister och kemister inom medicin, medicinsk elektronik, och läkemedelsleverans, vet att din produktdesignlösning är unik. Detta innebär att även din lösning från Henkel är det.

Henkels tekniska expertis, innovationsfilosofi, globala supportinfrastruktur, och historia som en ledande framställare av marknadsledande material, är vad som säkerställer att vi kan möjliggöra framtida utveckling av medicintekniska produkter.

För medicinsk tejp erbjuder vi ett komplett sortiment av vattenbaserade, UV-akryl, samt smältlim som säkerställer en vidhäftning som är skonsam mot huden, förankrad av olika bärare som används i medicinska tillämpningar och med god andningsförmåga.
Henkel vet att kvalitet och tillförlitlighet är av största vikt i läkemedelsindustrin, och vi försäkrar för våra leveranssystemutvecklare, läkemedelsmarknadsförare och patienter, att vidhäftningen  kommer leverera läkemedlet som lovat. Vi har erfarenhet, resurser och expertis för att göra ditt transdermala projekt till en framgång.

För den medicinelektroniska industrin, erbjuder Henkel hög tillförlitlighet, beprövade monteringslösningar så som elektriskt ledande bläck och lim, kapsling, underfyllning, lod och filmmaterial. Sådana lösningar används vid montering av hjärt- och neurostimuleringsanordningar, fuktdetekterande sensorer, EKG- och TENS-elektroder.

Förpackningar och papper

Utöver en tilltalande design, eftersöker konsumenter hållbara och miljömässiga förpackningar. Varje förpackning måste försäkra konsumenterna om att det använda materialet uppfyller varumärkets löfte. När man navigerar efter konsumenternas behov, vänder sig tillverkarna till de leverantörer som förstår deras förpackningsutmaningar.