Marknader

Lösningar från Henkel kan återfinnas I många produkter som tillverkas, och som berör vårt liv varje dag: bilar, böcker och tidningar, datorer, flygplan, kylskåp, mobiltelefoner, möbler, textilier, förpackningar och mycket mer.

Transport

Med sitt omfattande sortiment av produkter och systemlösningar är Henkel en nyckelpartner inom utveckling, tillverkning och underhåll av fordon och transportsystem. Fordonsindustrin, tillverkare av tåg och spårvagnar samt sektorerna skeppsbyggeri och flyg- och rymdteknik drar alla nytta av Henkels mycket högpresterande lim och tätningsmedel. De här materialen skapar möjlighet att designa och bygga avancerade lättviktskonstruktioner så att till synes motsägelsefulla mål som högre fart i kombination med lägre bränsleförbrukning kan förenas. Henkel bidrar också till säkerhet, komfort och värdesäkring. Komponenter av mycket styvt strukturskum tar emot kollisionskraften om en krock skulle inträffa (ökad säkerhet), innovativt ljuddämpande material förbättrar akustiken i fordonet (mer komfort) och särskilda förbehandlingssystem för karosser optimerar korrosionsskyddet och färgadhesionen. Samtidigt kan Henkels know-how hjälpa kunderna att bevara miljöresurser och göra sina produktionsmetoder mer effektiva.

Electronics assembly

När hela industrin nu håller på att övergå till blyfri tillverkning arbetar många ledande elektronikföretag med Henkel som partner för att säkerställa en problemfri omställning till blyfritt och en långsiktlig materiallösning.

Att tillämpa termiska kretslopp är liktydigt med att värna om miljön på dagens avancerade elektronikmarknad och Henkel strävar efter att leverera ett stort urval av materiallösningar som ger varaktighet och skydd.

Mindre. Bättre. Snabbare. Billigare. Inga fyra ord beskriver bättre marknaden för inkapsling av halvledare. Pådrivna av konsumenternas obevekliga önskemål om mindre och samtidigt kraftfullare produkter till lägre kostnader håller sig Henkels specialister ständigt i framkant när det gäller enhetsinkapsling.

Nu strävar elektroniktillverkarna efter att hantera värmen. Den snabba utvecklingen mot mindre apparater tillsammans med konsumenternas ökade krav på funktionalitet gör att många inkapslingar inte längre kan klara kraven på värmehantering. Det råder inga tvivel om att effektiv värmeöverföring kommer vara en av de mest kritiska aspekterna av enhetsdesign och tillverkning under det kommande årtiondet. Lösningarna från Henkel hjälper dig hålla huvudet kallt.

Metallbearbetning och maskintillverkning

Var det än behövs ytkvalitet i toppklass och problemfri bearbetning, från valsverk till metallbearbetningsverkstad, kan Henkel erbjuda innovativa produkter och processer. På detta finns otaliga exempel. Mer än hälften av världens stål- och aluminiumbandsprodukter tillverkas med Henkels valsoljor. Extremt tunna organiska beläggningar som appliceras direkt på spolen i stålverket ger långtidsverkande korrosionsskydd för plåt som används vid tillverkning av bilkarosser. Högpresterande metallbearbetningsvätskor sätter nya standarder inom stål- och aluminiumbearbetning. En nanoteknikbaserad process ersätter den konventionella järnfosfateringen som förbehandling av metall innan lackering. Utbudet sträcker sig från skäroljor och kallformningsprodukter till metallrengöringsmedel och ytomvandlingsskikt. Alla dessa tillämpningar har en gemensam nämnare: perfekt balanserade sammansättningar för att säkerställa bästa möjliga processtillförlitlighet.

Hem, skola, kontor

Henkel erbjuder ett komplett utbud av innovativa konsumentvarumärken som uppfyller alla hushåll-, skol- och kontorsbehov.

I mer än 75 år har varumärket Henkel stått för nyskapande, ledande kvalitet och oöverträffad expertis när det gäller lim för hem, skola och kontor. Henkel och Henkels ledande varumärken finns över hela världen. De är välkända inom sina respektive regioner och användningsområden för sin höga kvalitet.  Alla våra produkter och varumärken har en gemensam riktlinje: Henkel gör livet enklare.

Gör-det-själv

I mer än 75 år har varumärket Henkel stått för nyskapande, kvalitet och oöverträffad expertis när det gäller lim inom Gör-det-själv-området. Henkels ledande varumärken finns över hela världen. De är välkända inom sina respektive regioner och användningsområden för sin höga kvalitet. Alla våra produkter och varumärken har en gemensam riktlinje: Henkel gör livet enklare.

Bygg & hantverk

Henkel erbjuder en mycket innovativ produktportfölj för fackmän med varumärken som är särskilt utformade för att möta byggbranschens krav.

Sedan 1876 har Henkel servat kundernas behov genom avancerad teknik och samarbeten. Klicka på ditt önskemål i vänstermenyn, så kopplar vi dig till sidan för din specialitet.

Vi vill också gärna tala om att Henkels produkter uppfyller stränga miljökrav.

Bygg, konstruktion och möbler

Mer än någonsin beror konkurrenskraften hos tillverkare och deras leverantörer på användningen av moderna tillverkningsprocesser. Genom att skickligt koordinera produkter, processer och tjänster är det möjligt att uppnå högre kvalitet, produktivitet och ekonomisk effektivitet. Hur man omsätter detta i praktiken visar Henkel med lim och limsystem för byggnads-, konstruktions- och möbelindustrin.

Henkel är en expert på ytbeklädnad som gör det möjligt att skapa nya idéer inom produktdesign. Våra lim för möbelindustrin hjälper våra kunder att förbättra både sin effektivitet och hållbarhet.

Teknikbredd kombinerat med tillämpningskunskaper, diversifierat stöd och industrimedvetenhet gör Henkel till global ledare och leverantör av lim för byggkomponentindustrin.

Inom affärsverksamheten med förädlade träprodukter är Henkel din globala partner för hög produktkvalitet och professionellt tekniskt stöd, vilket gör att våra kunder kan vara ett steg före i produktutveckling, design och säkerhet vid användning av flytande PUR-lim.

Gas-, el-, värme- och vattendistribution

Henkel erbjuder överlägsna lösningar inom lim, inkapslingsmaterial och konforma beläggningar för en mängd olika applikationsområden inom energi- och allmännyttiga industrier.

Med en omfattande produktportfölj, som backas upp av årtionden av erfarenhet och tekniskt stöd från ett professionellt team, är det inte konstigt att Hehnkel är en globa ledare och huvudleverantör till många av de största tillverkarna i världen. Med kompetens och produkter inom både OEM-design och anläggningsunderhåll, kan Henkel erbjuda en komplett paketlösning.

Industriell sammansättning

Varje industriapplikation har sina egna utmaningar. Faktorer som val av råvaror för limmet, tempereaturbeständighet, viskositet och härdningstid måste beaktas.

Henkels limprodukter är utformade för att lösa problem, ge konsekvent, tillförlitlig prestanda och överträffa kundernas förväntningar – oavsett bransch.

Vi har teamen, testmetoderna och nätverken för att ge dig bästa möjliga lösning. Våra erfarna fält- och ingenjörsteam kann förse dig med en kostnads- och teknikoptimerad lösning. Våra avancerade utbildningar kan skräddarsys efter dina specifika behov. Med årtionden av expertis inom materialutveckling, erbjuder Henkel ett brett utbud av monterings- och skyddsmaterial för industriell miljö, inklusive miljövänliga material.

Underhåll, reparation och översyn

Vi betjänar industrier runt om i världen: Produkter för alla applikationer, från erkända varumärken som är fättestade och som du kan lita på. Det är vad underhållspersonal har kommit att förvänta sig från Henkel.

Dra nytta av vår kompetens för att uppnå bästa resultaten i dina underhålls- och reparationsarbeten. Våra produkter kann hjälpa dig öka tillförlitligheten, förbättra säkerheten, spara tid och minska kostnaderna.

Medicin, hygien & läkemedel

Ingenjörerna, specialisterna och kemisterna inom hygien hos Henkel förstår att din lösning för produktdesign är unik, och så måste även din limtekniska lösning vara.

Läs mer om marknaden Medicin,  Hygien & Läkemedel
Henkels tekniska expertis, lågriskförslag för samarbetspartner, innovationsfilosofi, infrastruktur med global support samt Henkels historia som en ledande utvecklare av marknadens ledande material, säkerställer möjligheter för framtida avancemang inom medicinsk produktdesign och medicinsk elektronikindustri.

Inom Hygien- och Nonwoven- industrin kombinerar våra innovativa produkter hudvänlighet och hög vidhäftningsförmåga. Våra kunder kan dra nytta av de största F&U-resurserna som finns inom limindustrin. Vi utbildar våra kunder både i våra faciliteter samt ute i deras fabriker för att förstå deras behov och dela med oss av vårt kunnande om limning för optimala resultat.

Förpackningar och papper

Förpackningar har en viktig funktion för företag som producerar livsmedel och konsumentartiklar. De ger den hållbarhet och styrka som krävs för skydd och transport, men de har också blivit en väsentlig del av "on-shelf"-marknadsföring. Henkel har en nyckelroll på båda fronter, från limtyperna som används för att tillverka förpackningarna till ytbeläggningen som gör att de utmärker sig på en fullpackad lagerhylla.

Ända sedan introduktionen av märkesvaror och framträdandet av snabbköp med självplock, har förpackningsindustrin gått från klarhet till klarhet. Teknikerna som industrin använder ändras och utvecklas konstant – en process inom vilken Henkel har en nyckelroll. Moderna produktförpackningar har naturligtvis två funktioner: att skydda innehållet och att sälja produkten. Experter på lim från Henkel tillhandahåller lösningarna, så att idéerna från förpackningsutformare kan omvandlas till tillverkningsbara förpackningar.