Medicin, hygien & läkemedel

Våra specialister och kemister inom medicin, medicinsk elektronik, och läkemedelsleverans, vet att din produktdesignlösning är unik. Detta innebär att även din lösning från Henkel är det.

Henkels tekniska expertis, innovationsfilosofi, globala supportinfrastruktur, och historia som en ledande framställare av marknadsledande material, är vad som säkerställer att vi kan möjliggöra framtida utveckling av medicintekniska produkter.

För medicinsk tejp erbjuder vi ett komplett sortiment av vattenbaserade, UV-akryl, samt smältlim som säkerställer en vidhäftning som är skonsam mot huden, förankrad av olika bärare som används i medicinska tillämpningar och med god andningsförmåga.
Henkel vet att kvalitet och tillförlitlighet är av största vikt i läkemedelsindustrin, och vi försäkrar för våra leveranssystemutvecklare, läkemedelsmarknadsförare och patienter, att vidhäftningen  kommer leverera läkemedlet som lovat. Vi har erfarenhet, resurser och expertis för att göra ditt transdermala projekt till en framgång.

För den medicinelektroniska industrin, erbjuder Henkel hög tillförlitlighet, beprövade monteringslösningar så som elektriskt ledande bläck och lim, kapsling, underfyllning, lod och filmmaterial. Sådana lösningar används vid montering av hjärt- och neurostimuleringsanordningar, fuktdetekterande sensorer, EKG- och TENS-elektroder.