Min samling

Extern bekräftelse 

Det står högt upp på vår dagordning att agera som ett socialt ansvarstagande företag och vi strävar alltid efter att bli erkända som ett av de "mest hållbara företagen".

Vårt åtagande och våra resultat inom dessa områden framgår av välrenommerade utmärkelser och studier. Förutom internationella rankningar och ratingar blir det allt viktigare med erkännande på regional nivå.

Ratingar och index

Logo Oekom Research

München: Henkel bedöms fortfarande ha ”Prime Status” av Oekom Research. Med ratingen B var Henkel bland de bästa företagen inom konsumentvarusektorn.

Frankrike: Som medlem av initiativet Together for Sustainability bedömdes Henkel ännu en gång av det internationella organet EcoVadis och belönades med guldnivån i december 2015. Henkel tillhör de två översta procenten – både inom hushålls- och personalvårdskategorierna och i jämförelse med alla utvärderade företag.

Logo Global Challenges Index

Hamburg: 2014 var Henkel åter ett av de 50 företag världen över som listas i Global Challenges Index. Henkel har funnits med i Global Challenges Index sedan 2007.

Logo FTSE 4 Good

London: 2014 var det fjortonde året i följd som Henkel fanns med i FTSE4Good ethical index, som var det första etikindex som infördes av Financial Times och Londonbörsen 2001.

Logo ECPI

Milano: Henkel finns listat i index som "ECPI Euro Ethical Equity" och "ECPI EMU Ethical Equity". Enligt ECPI:s screeningmetod utgör de 150 börsnoterade företag som ingår i ECPI-indexen de mest rekommenderade investeringarna på den europeiska marknaden (“Euro”) och inom EMU. ECPI S.r.I. ingår i Gruppo Medio S.p.A. och lanserade de båda etikindexen 1999.